Распечатать страницу
Главная \ База готовых работ \ Готовые работы по правовым дисциплинам \ Международное право \ 3015. Контрольна робота з курсу Міжнародне право - Варіант 6

Контрольна робота з курсу Міжнародне право - Варіант 6

« Назад

Код роботи: 3015

Вид роботи: Контрольна робота

Предмет: Міжнародне право

Тема: Варіант 6

Кількість сторінок: 15

Дата виконання: 2017

Мова написання: українська

Ціна: 300 грн

1. Складіть таблицю «Ступені конституціоналізму» з огляду на природу організації влади за горизонтальним принципом із зазначенням інституційних джерел та правових інструментів забезпечення кожного зі ступенів.

2. Сучасний конституціоналізм має одним зі своїх об’єктів цінності, які відіграють важливу роль у визначенні співвідношення між різними групами інтересів як засадничих умов для доступу особи до певних соціальних благ (баланс інтересів). Ознайомтеся із Рішенням КСУ № 18-рп/2004 від 01.12.2004 р. у справі про охоронюваний законом інтерес і з’ясуйте, як КСУ тлумачить наступні питання: 1) співвідношення права, суб’єктивного права і охоронюваного законом інтересу; 2) засоби правової охорони законних інтересів; 3) що охоронюваний законом інтерес має на меті? Також знайдіть у наукових працях (наприклад, Гьофе О. Справедливість і субсидіарність. Виступи в Україні. – К.: Альта- прес, 2004.) відповідь на питання: «На яких засадах забезпечується узгодження різноманітних інтересів у складно структурованому суспільстві?».

3. Проаналізуйте умови та особливості становлення багатопартійності в Україні після здобуття незалежності, продемонструйте трансформацію партійної системи України з атомізованої до поляризованої, а також поступове набуття нею ознак партійної системи поміркованого плюралізму (Політичні партії в незалежній Україні: роль та місце у політичній трансформації суспільства: науковий збірник / укладач В. В. Нікітін. – Х.: ХарРі УАДУ, 2001. – 140 с.). Яка кількість політичних партій зараз існує в Україні? Чи можна простежити тенденцію щодо збільшення/зменшення кількості новозареєстрованих партій в останні роки? На Вашу думку, це позитивна або негативна тенденція? Яким чином можна підвищити роль політичних партій у забезпеченні політичних прав громадян? Чи запроваджує нововведення, зокрема обмеження у здійсненні внесків на підтримку політичних партій, Закон від 8 жовтня 2015 р. № 731-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції»? З’ясуйте, у чому полягають ці обмеження.