Распечатать страницу
Главная \ База готовых работ \ Готовые работы по компьютерным дисциплинам \ Электронный документооборот \ 1249. Лекція Універсальна платформа для автоматизації електронного документообігу і процесів управління DocsVision

Лекція Універсальна платформа для автоматизації електронного документообігу і процесів управління DocsVision

« Назад

Код роботи: 1249

Вид роботи: Лекція

Предмет: Електронний документообіг

Тема: Універсальна платформа для автоматизації електронного документообігу і процесів управління DocsVision

Кількість сторінок: 7

Дата виконання: 2016

Мова написання: українська

Ціна: безкоштовно

1. Архітектура DocsVision

2. Модульність системи

3. Структура сервера DocsVision

4. Структура клієнта DocsVision

5. Сервер маршрутизації Docsvision

1. Архітектура DocsVision

У системі передбачені російський і англійський інтерфейси, вибір якого автоматично визначається залежно від язикових настройок операційної системи, або може бути заданий вручну.

Система достатньо проста в освоєнні, оскільки вона має звичний Outlook-подібний інтерфейс. Для роботи користувачів використовується "тонкий" клієнт, тобто користувачам не потрібно встановлювати спеціальний додаток – його замінює браузер Internet Explorer.

DocsVision повністю заснована на сучасній платформі Microsoft. Вона побудована за трирівневою архітектурою - клієнт з повнофункціональним Windows-інтерфейсом, .NET сервер додатків, сервер бази даних на базі Microsoft SQL Server.

Б1249, 1

Всі клієнти працюють з сервером DocsVision (сервер додатків). Сервер бази даних може бути встановлений як на тому ж комп'ютері, що і сервер DocsVision, так і на окремому для підвищення швидкодії системи.

Доступ до сервера додатків здійснюється як з внутрішньої мережі підприємства, так і з мережі Інтернет.

Можлива також робота і без прямого з'єднання з сервером DocsVision , коли завдання надходять і відправляються пo електронній пошті. 

2. Модульність системи

DocsVision будується за модульним принципом, що дозволяє легко розширювати функціональність продукту і забезпечувати його інтеграцію з іншими додатками.

У складі системи виділяються три частини:

- Ядро;

- Системні модулі;

- Прикладні модулі.

Ядро системи забезпечує базові сервіси системи – аутентифікацію користувачів, доступ до даних з урахуванням прав доступу взаємодію модулів між собою та ін.

Системні модулі реалізують базову функціональність, таку як управління користувачами і правами (адміністратор), робота з журналом подій, базові функції роботи з файлами.

Прикладні модулі призначені для вирішення конкретних прикладних завдань, наприклад, створення архіву документів, канцелярської картотеки документів, засобів контролю виконання завдань і маршрутизації документів. 

3. Структура сервера DocsVision

Сервер DocsVision будується на основі Microsoft SQL Server 2000 і Web-сервера Microsoft Internet Information Server і складається з сервера сховища і інсталятора.

Б1249, 2

Сервер сховища реалізує управління сесіями, доступ до даних, роботу з табличними представленнями даних, управління наборами даних активних карток, сервісні функції.

Інсталятор створює таблиці і стандартні процедури, що зберігаються, на основі опису (метаданих) картки, а також формує HTML сторінки на Web-сервері системи. 

4. Структура клієнта DocsVision

Клієнтський додаток працює в рамках браузера Internet Explorer. Для початку роботи користувачу достатньо вказати в браузері URL сервера DocsVision.

Клиент DocsVision складається з менеджера об’єктів (ядра системи) і набору карток.

Б1249, 3

Менеджер об'єктів забезпечує підтримку сесій, доступ до сервера сховища,       управління об'єктами – навігатором, нумератором, адміністратором.

Навігатор відображає ієрархію папок з картками і надає користувачу інтерфейс для активізації, створення, видалення, пошуку карток.

Нумератор забезпечує автоматичної нумерацію документів.

Адміністратор дозволяє адміністратору настроювати структуру і склад папок, права, управляти сесіями і блокуваннями, аналізувати системний журнал системи. 

5. Сервер маршрутизації Docsvision

Сервер маршрутизації Docsvision, дозволяє використовувати засоби електронної пошти для відправки завдань виконавцям, автоматичного збору інформації і відстежування їх виконання.

Система маршрутизації інтерпретує всі завдання, зафіксовані в системі, і посилає їх за допомогою електронної пошти конкретним виконавцям. Одержаний виконавцем лист автоматично аналізується, після чого в завданнях Microsoft Outlook заводиться відповідне завдання або в календарі Microsoft Outlook робиться відповідний запис.