Распечатать страницу
Главная \ База готовых работ \ Готовые работы по правовым дисциплинам \ Правовые основы деятельности милиции \ 4676. Звіт з практики Органи внутрішніх справ та слідчі установи на прикладі Садгірського районного відділення управління внутрішніх справ Чернівецької області

Звіт з практики Органи внутрішніх справ та слідчі установи на прикладі Садгірського районного відділення управління внутрішніх справ Чернівецької області

« Назад

Код роботи: 4676

Вид роботи: Звіт з практики

Предмет: Правові основи діяльності міліції

Тема: Органи внутрішніх справ та слідчі установи на прикладі Садгірського районного відділення управління внутрішніх справ Чернівецької області

Кількість сторінок: 46

Дата виконання: 2014

Мова написання: українська

Ціна: 200 грн (+ щоденник з практики)

Оформлення: Методичка

Вступ

Розділ 1. Поняття і принципи діяльності міліції

Розділ 2. Завдання, функції та напрями правоохоронної діяльності органів внутрішніх справ України

Розділ 3. Система органів внутрішніх справ

3.1. Кримінальна міліція

3.2. Міліція громадської безпеки

3.3. Державна автомобільна інспекція

3.4. Міліція охорони

3.5. Спеціальні підрозділи міліції

Розділ 4. Права та обов'язки міліції

Розділ 5. Індивідуальне завдання

Висновок

Список використаної літератури

Згідно статті 1 Закону України міліція - це державний озброєний орган виконавчої влади, що захищає життя, здоров¢я, права і свободи громадян, власність, навколишнє середовище, інтереси суспільства і держави від протиправних посягань.

До завдань міліції відносять:

- забезпечення особистої безпеки громадян, захист їхніх прав і законних інтересів;

- забезпечення безпеки дорожнього руху;

- попередження правопорушень і їхнє припинення;

- виявлення і розкриття злочинів;

- охорона і забезпечення громадського порядку;

- захист власності від злочинних зазіхань;

- виконання накладених адміністративних стягнень.

Міліція здійснює адміністративну, профілактичну,оперативно-розшукову, кримінально-процесуальну, виконавчу та охоронну функції.

Принципи - це основні положення, закріплені в Конституції й інших законах України, на яких базується устрій, порядок функціонування і повноваження органів міліції.

Існують такі принципи на яких грунтується діяльність міліції:

- принцип законності;

- принцип гуманізму і поваги до особистості;

-принцип соціальної справедливості;

-принцип взаємодії міліції з трудовими колективами, громадськими організаціями і населенням;

- принцип гласності;

- принцип невтручання в діяльність міліції з боку політичних партій, рухів та інших громадських об¢єднань.

Міліція, як і будь-який інший державний орган, має свою чітко визначену законом структуру. У відповідності зі спеціалізацією, згідно із Законом України „Про міліцію" в структурі міліції виділяються такі підрозділи:

Кримінальна міліція веде боротьбу із загальнокриміналь-ною злочинністю. Для цього співробітники міліції наділені правом проведення оперативно-розшукової діяльності, невідкладних слідчих дій. Основу кримінальної міліції становлять підрозділи карного розшуку, кримінальної міліції у справах неповнолітніх, Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю, боротьби з незаконним обігом наркотиків.

Міліція громадської безпеки здійснює охорону громадського порядку, а її основою є служба охорони громадського порядку, до якої входять підрозділи патрульно-постової служби, дільничні інспектори міліції, служба паспортної та міграційної роботи, реєстрації фізичних осіб і дозвільної системи.

Державна автомобільна інспекція здійснює контроль за дотриманням правил безпеки дорожнього руху, регулює рух транспорту і пішоходів на вулицях та автомобільних шляхах. При цьому ДАІ зобов'язана контролювати і технічний стан автотранспортних засобів, здійснювати їх облік тощо.

Міліція охорони забезпечує охорону власності юридичних і фізичних осіб незалежно від форм власності. Даний підрозділ є єдиним підрозділом міліції, що здійснює свою діяльність на основі госпрозрахунку (договірні відносини).

Спеціальні підрозділи міліції покликані забезпечувати охорону громадського порядку на об'єктах і територіях, що мають особливе значення чи потерпілих від стихійних, техногенних нещасть або катастроф. До них також відносяться спецпідрозділи міліції "Беркут", "Сокіл", "Титан", "Кобра" тощо.

Отже, міліція - це державний орган основним завданням якого є дотримання законодавства України усіма суб¢єктами держави.

Під час проходження виробничої практики в Коломийському Районному Відділі Управління Міністерства Внутрішніх Справ України я мала можливість ознайомитися з:

- даною установою і її структурою управління,

- з законодавчою базою діяльності міліції,

- з завданнями та обов¢язками, які покладені на працівників міліції,

- з роботою слідчого районного відділу міліції,

- з роботою та обліком матеріалів групи обліково-реєстраційної та оперативної роботи,

- з практичним виконанням робіт по кодуванню та направленню статистичних карток про рух кримінальних справ,

- з складанням постанов про кримінальні та адміністративні правопорушення.

Отже, за час перебування на практиці я побачила багато цікавого, дізналась як працюють працівники міліції, які завдання та обов¢язки покладені на них. І хоча робота в міліції тяжка та мені дуже подобається і я хотіла б там працювати. Я не жалію що перебувала на практиці саме в органах внутрішніх справ.

1. Кримінально-процесуальний кодекс України.

2. Маляренко В. - К.: Юрінком Інтер, 2004. - 376 с.

3. Тимченко С. М. Судові та правоохоронні органи Укр. Навчальний посібник. - К.: “Центр навчальної літератури”, 2004. - 304 с.